Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αύξηση 4,4% της βιομηχανικής παραγωγής τον Φεβρουάριο



Αυξημένος κατά 4,4% εμφανίζεται ο δείκτης βιομηχανικής παραγωγής τον Φεβρουάριο, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Φεβρουαρίου 2020, έναντι μείωσης 2,9% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2020 με το 2019, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ.

Ο μέσος Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής της περιόδου Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2021, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη της περιόδου Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2020, παρουσίασε αύξηση 4,0%.

Ο εποχικά διορθωμένος Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής του μηνός Φεβρουαρίου 2021, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιανουαρίου 2021, παρουσίασε μείωση 2,3%.

Ο δείκτης του κλάδου του κλάδου παραγωγής βασικών φαρμακευτικών προϊόντων και φαρμακευτικών σκευασμάτων σημείωσε τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση, ενώ ο δείκτης λοιπών ορυχείων και λατομείων σημείωσε τη μεγαλύτερη ποσοστιαία μείωση κατά τον Φεβρουάριο 2021 σε σχέση με τον Ιανουάριο 2021. Κατά τη σύγκριση των δεικτών του Φεβρουαρίου 2021 με τους αντίστοιχους δείκτες τουΦεβρουαρίου 2020, η μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση καταγράφηκε στην παραγωγή προϊόντων καπνού, ενώ η μεγαλύτερη ποσοστιαία μείωση στη βιομηχανία δέρματος και δερμάτινων ειδών.

Σύγκριση Φεβρουαρίου 2021 με Φεβρουάριο 2020

Η αύξηση του διορθωμένου ως προς το πλήθος των εργάσιμων ημερών Γενικού Δείκτη Βιομηχανικής Παραγωγής κατά 4,4% τον μήνα Φεβρουάριο 2021, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Φεβρουαρίου 2020, προήλθε από τις ακόλουθες μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων βιομηχανίας:

1. Από την αύξηση:

• Κατά 12,4% του Δείκτη Παροχής Ηλεκτρικού Ρεύματος.
• Κατά 2,7% του Δείκτη Μεταποίησης. Στην αύξηση αυτή συνέβαλαν, κυρίως, οι μεταβολές των δεικτών των διψήφιων κλάδων: παραγωγής προϊόντων καπνού, παραγωγής άλλων μη μεταλλικών ορυκτών προϊόντων, παραγωγής βασικών φαρμακευτικών προϊόντων και φαρμακευτικών σκευασμάτων, παραγωγής κλωστοϋφαντουργικών υλών, κατασκευής ηλεκτρολογικού εξοπλισμού.

2. Από τη μείωση:

• Κατά 5,6% του Δείκτη Ορυχείων – Λατομείων. Στη μείωση αυτή συνέβαλαν, κυρίως, οι μεταβολές των δεικτών των διψήφιων κλάδων: λοιπών ορυχείων και λατομείων, εξόρυξης μεταλλευμάτων.
• Κατά 0,02% του Δείκτη Παροχής Νερού.

Σύγκριση μέσου δείκτη περιόδου Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2021 με τον αντίστοιχο της περιόδου Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2020

Η αύξηση του διορθωμένου ως προς το πλήθος των εργάσιμων ημερών μέσου Γενικού Δείκτη Βιομηχανικής Παραγωγής της περιόδου Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2021 κατά 4,0%, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη της περιόδου Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2020, προήλθε από τις ακόλουθες μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων βιομηχανίας:

1. Από την αύξηση:

• Κατά 11,4% του Δείκτη Παροχής Ηλεκτρικού Ρεύματος.
• Κατά 2,0% του Δείκτη Μεταποίησης.
• Κατά 0,9% του Δείκτη Ορυχείων – Λατομείων.

2. Από τη μείωση:

• Κατά 0,8% του Δείκτη Παροχής Νερού.

Σύγκριση Φεβρουαρίου 2021 με Ιανουάριο 2021

Η μείωση του εποχικά διορθωμένου Γενικού Δείκτη Βιομηχανικής Παραγωγής κατά 2,3% τον μήνα Φεβρουάριο 2021, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιανουαρίου 2021, προήλθε από τις ακόλουθες μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων βιομηχανίας:

1. Από τη μείωση:

• Κατά 14,4% του Δείκτη Ορυχείων – Λατομείων.
• Κατά 7,3% του Δείκτη Παροχής Ηλεκτρικού Ρεύματος.
• Κατά 1,3% του Δείκτη Μεταποίησης.

2. Από την αύξηση:
• Κατά 0,8% του Δείκτη Παροχής Νερού.


Σχόλια

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

e-info.gr

IATRIKOS.gr

RETV.gr ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σεισμός 4,5 Ρίχτερ ταρακούνησε την Εύβοια και την Αττική

 

Κλήρος και λαός αποχαιρέτησαν τον μακαριστό προκαθήμενο της αλβανικής εκκλησίας

 

Για κακούργημα διώκονται τέσσερις αστυνομικοί για τη δολοφονία της Κυριακής Γρίβα

 

Κουκουλοφόροι έσπασαν βιτρίνες στην Κυψέλη

 

Ρόμπερτ Μενέντεζ: 11 χρόνια φυλακή για τις δωροδοκίες - Ξέσπασε σε κλάματα στο δικαστήριο

 

Ρεκόρ στα εργατικά ατυχήματα στην Ελλάδα: Ανδρέας Στοιμενίδης στο Kontra

 

"Έχουν γίνει πολεοδομικά εγκλήματα στο νησί...Το χειρότερο σενάριο είναι να φτάσουμε τα μεγέθη του 1956 αλλά το πλέον πιθανό είναι να έχουμε σύντομα τον κυρίως σεισμό"

  Akis Tselentis ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ Δυστυχώς η σεισμική δραστηριότητα ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΙΜΑΚΩΝΕΤΑΙ αλλά αντίθετα εντείνει τους ρυθμούς της. Μόνο μέσα σε αυτές τις λίγες μέρες του Φεβρουαρίου ξεπέρασαν τους 40 οι σεισμοί μεγαλύτεροι των 4R. Ο σεισμογόνος χώρος επεκτείνεται προς τα ΒΑ και είναι φανερό ότι το μεγάλο ρήγμα της Αμοργού που μας έδωσε το καταστροφικό σεισμό του 1956 έχει ενεργοποιηθεί. Η όλη δραστηριότητα έχει ξεκάθαρα τα χαρακτηριστικά ΠΡΟΣΕΙΣΜΙΚΗΣ ακολουθίας και δυστυχώς όσο δε γίνεται ο κύριος σεισμός τόσο θα ΑΥΞΑΝΕΙ και το αναμενόμενο μέγεθος του. Το χειρότερο σενάριο είναι να φτάσουμε τα μεγέθη του 1956 αλλά το πλέον πιθανό είναι να έχουμε σύντομα τον κυρίως σεισμό, (όχι όπως το Αρκαλοχώρι που είχαμε προσεισμική ακολουθίες 4 μηνών), οπότε θα μπούμε στη καθαρά μετασεισμική φάση ή οποία όμως θα διαρκέσει για αρκετούς μήνες μέχρι το καλοκαίρι, με δραματικές επιπτώσεις στο τουρισμό του νησιού το οποίο δεν είναι ότι καλύτερο από συνθήκες δόμησης. Έχουν γίνει πολεοδομικά εγκλήματα στο νη...

Άνοιξε η γη και «κατάπιε» 12χρονο μαθητή στον Πύργο

 

Δολοφονία τοπογράφου: Προφυλακίστηκε ο 48χρονος φερόμενος συνεργός

 

Αλκοόλ σε ανηλίκους: Αυστηροποιούνται οι ποινές

 

Ebog,gr ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Δ.ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ Βlogger Δημοσιογράφος

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Συνολικές προβολές σελίδας